måndag 9 maj 2016

Maj

Sköna maj, välkommen, till vår bygd igen!
Sköna maj, välkommen, våra lekars vän! 

Vilka fina dagar vi haft under den sista veckan, solen gör att snön tinar och marken sakta torkar upp, vår och snart försommar då alla träd slår ut, jag längtar efter den nya årstiden som gör sig beredd. Lite synd över allt sand som hundarna drar in och lite jobbigt att det som göms i snö kommer fram i tö, en hel del hundbajs har plockats och i helgen har vi tagit fram räfsor och fått blåsor i händerna av alla drag som ska eliminera löven från vår gård. Förra året köpte vi oss en bra lövblås för att underlätta kampen om löven under våren.
I och med att våren kommer kommer även alla drömmar om en fina välskött gård, jag saknar trä altan, stenfoten runt huset, alla skifferplattor som ska läggas, ett bra hundgård/hundstall och en fin ytterbro. Nå jag en sak i taget och nu är prio källaringången, husfoten och skifferplattorna. Det kommer att bli aborda bra.
 Barnen krigar sista månaden innan sommarlovet, Matilda tar studenten och tre år helvete är snart slut många tårar har fälls och mina hår rivits till alla uppgifter som skall göras, men nu är slutet inom räckhåll och planen är arbete och lite balans i livet innan beslut om fortsatte studier tas. Frida har fixat första året i en ny stad i sin fina lägenhet, hon har mognat och skolan flyter på bra, IUP-samtalen är en fröjd att gå på. Oscar är en liten slarver när det gäller läxor och har fått sig några tillsägningar och samtal hem. Lucas hr kommit ifatt med tal och läsning, samma busiga kille som älskar rasterna och idrotten... Mina underbara barn...


  

1 kommentar:

  1. En månad kvar, sen sommarlov! Ett efterlängtat lov för alla. Låter spännande med skifferplattorna och andra planer på er gård.

    SvaraRadera