onsdag 8 augusti 2018

Genrep inför FMM-SM.


 Nu börjar det närma sig till SM detta kommer att anordnas i samband med Brukshundklubben 100-års jubileum, det är två hundförare från Gränsjägarbataljonen som kvalificerat sig till SM och det är ju helt fantastiskt bra jobbat. Jag nådde till reservlistan, men det ska mycket till för att jag ska få en plats i startfältet. Det är dåligt uppdaterat på deltagarlistan men jag tror att den femte reserven är uttagen.
Vi har ett helt fantastiskt hundbefäl och det öppnar dörrar som gör våra träningsmöjligheter väldigt lättillgängliga. I veckan har vi tränat och la upp träningen som ett slags genrep, där vi fick in alla moment under två dagars träning.


Linda-Marie Erikssons foto.


Vi började med uppletande och det har ju Gina inte riktigt koll på så vi fick backa banden till ruta ett, men då fick vi önskat resultat och kunde avancera.
Ljudet tog hon klockrent med ett fint drag ut i råterrängen, men jag släppte/tappade henne för tidigt och då sprang hon långt förbi figgen som låg under ett kamouflagenät. Gina överraskade och hade väldigt mycket ben och lite avslagen nos under träningsdagarna, men det var roligt att se för hon hade så roligt att hon glömde att använda nosen och öronen ibland.
 Spåret var stabilt och metodiskt, det var ett kortare spår med fler föremål som var på torr tallhed. Gina vill på att gå över föremålen då hon tycker att spåret är betydligt roligare att följa än att plocka upp sakerna som någon tappat efter spåret.
 Lydnaden gick det lite slarvigt, men det är svårt att träna 100% när jag inte har något att träna till. Hon kan lydnadsmomenten men inte med  precision, krypet är ju ett skämt...


Linda-Marie Erikssons foto.




Linda-Marie Erikssons foto.


 Jag kände att dessa dagar var väldigt bra inför kommande övning, att se vars vi ligger och Gina har fått bättre markeringar och det ger en större säkerhet och kunskap att se vad hon hittat. Vi har tränat mera patrullering det senaste åren och då fått bättre och tydligare markeringar i skogen. Det är mycket värt då vi ska ha med oss ett helt gäng med tveksamma gubbar med oss i skogen. 




Samvaron före och efter hundträningen är nästan lika viktig som själva hundträningen, så fika och kaffe är obligatoriskt.

1 kommentar: