fredag 21 juli 2017

Utflykt till Laxforsberget


Frida, Erik, Oscar och jag tog med oss hundarna och tog oss en tur till Laxforsberget, ett var kommunens högsta berg. Leden upp är markerade med solblekta röda markeringar och en upptrampad stig som tar en ganska ovan vandrare upp till stugan. Efter stigen/leden hittade vi då och då dessa markeringar som man hittar inom fjällvärlden som visar vandrarens väg, ett antal stenar som är staplade på varandra. Oscar berättade att det var han och Lucas som hjälps åt att bygga denna pyramid av stenar sist de var upp.


Linda-Marie Erikssons foto.


Stugan börjar vara ganska förfallen, bron till stugan är trasig och rutten och det är sedan länge sedan slut med ved så man får plocka torrkvistar från marken om man vill göra upp någon eld där uppe. Min plan med dagen var att grilla korv, men jag hade tyvärr glömt korven hemma i kylen fint uppskuren. Nåja, det blev korv och bröd minus korv som fick mätta våra magar idag.



Laxforsberget är ett av våra smultronställen, både vinter- och sommartid. Det gäller att ta vara på sina smultronställen "i det enkla bor det vackra", det är det enda som fastnat av vad den där tomten Ärnst gaggar om och för mig gäller det absolut inte inredning. 

Linda-Marie Erikssons foto.


Finaste flickan har börjat löpa så det var väldigt jobbigt för ung grabben Cleo att bete sig idag, vi hade dem kopplade hela turen och Cleo har pip/sjungit hela dagen i frustation att inte komma fram till Gina den fina. Frida hotar med kastrering men det verkar inte Cleo ha en aning om vad det betyder...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar