onsdag 2 oktober 2019

Björkliden

...har haft en underbar helg i Björkliden med tre av mina bästa vänner. Vi hade superväder utom på söndag för då regnade det, men vad gjorde väl det när vi skulle åka hem.
 Vi startade från Överkalix på fredagmorgon, första stopp var en räkmacka och kaffe på cafét i Puoltikasvaara. Ett måste när man passerar denna by.
Sen stannade vi Abisko då vi glömt köpa toalettpapper, då passade vi på att stanna till vid Turiststationen och gick över E10:an för att följa Abisko Canyon en bit. Det klara vattnet och de branta stenväggarna är så vackra att beskåda.


Abisko Canyon



Lapporten 


 Lapporten, detta var utsikten från vårt vandrarhem. Målet med fredagen var upp på fjället så fort som möjligt, så vi tog oss till Kratersjön men ett litet stopp vid badsjön. Vid Kratersjön åt vi vår matsäck och underbart goda bullar som Sonja skickat med.



Kratersjön



Utsikt över Torneåträsk.


På lördag vaknade vi till dimma, vi kunde inte se Lapporten från vårt köksfönster. Planen för dagen var Trollsjön och den två mil långa bilfärd var lite läskig då vi inte visste vars parkeringen låg och dimman gjorde det svårt att se. Men vi hittade och blev inte påkörd av någon galen norskreggad bil. 




Vi började vandringen i tät dimma, men när vi tagit oss upp ca 1,5 kilometer kom vi över dimman och solen tog överhand. Det var helt magiskt att se och känna luften förändras. På grund att både C och jag var justerade i knäet och foten tog vi vandringen i sakta mak.  


Vandrarens vägvisare


En sten separation


 
Klarblå himmel

 Väl framme vid Trollsjön var inte vattnet lika turkost som det varit de tidigare gånger jag varit där, utan snön som spelades i vattnet gjorde att det var svårt att se var vattnet  övergick till bergets spegelbild. Matsäck och lite fotosession innan nedgång, nu började knäet värka, det är så mycket tyngre att gå nerför.Vi mötte en jämn ström människor på vägen ner, skymtade tre tjejer som tog sig en joggingtur fram och tillbaka till Trollsjön. 
 Tillbaka till vandrarhemmet vid fyra, för trött för en tur till Silverfallet så vi bara la oss på rygg ett tag innan bastun var varm och middagen skulle göras. Det bästa med nära vänner att man kan bara vara, ligga och bara var tyst ingen behöver säga något. 


 Älgkött fr Grelsbyskogen och potatisgratäng från Övertorneå


Middagen var fort gjord med fyra tjejer/kvinnor eller som Oscar kallar mig "mellantanter" i köket, man hinner nästan inte med så är maten på spisen, salladen hackad, bordet dukat och allt klart att förtäras. Packade ihop allt på söndagmorgon och åkte tidigare (drog en Linda och smet fr städningen) vi skulle till Malmen på MH.


Lövlunds Spana 15 månader

Min lilla grånos, hon har klarat helgen med bravur. Gått i koppel hela helgen och mött fler människor och hundar under helgen än hon gjort i hela hennes liv. Eftersom vi kom med på MH på Malmen på söndag tog jag beslutet att bara ta med Spana.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar