fredag 12 augusti 2016

Bevakningsträning

Vi har planerat ihop en träningsdag på lördag i Grubbnäsudden med hundförare från Haparanda, Kalix och Överkalix, eftersom vi har hemvärnsövning nästa helg så måste vi påminna hundarna vad det är som gäller. Upplägget är enkelt och vi har ingen speciell instruktör utan lägger upp dagen efter de erfarenheter och kunskapen vi hundförare har. Det är blir andra träffen sedan sista övningen i slutet av maj, det är första sommaren vi har träffats och tränat tillsammans med de andra hundförarna. Det är väldigt nödvändigt, hundarna måste tränas för att klara av de uppgifter som läggs fram, på ett sätt är inte den här träningen lagt på hobbynivå eftersom vi är kontakterade till hemvärnet och avlönade vid arbete, då ska hundarna hålla en bra nivå och klara av de uppgifter de ställs inför.

Hemvärnsövningen i maj -16.
 Förutom bevakningsträning har jag börjat med korta träningspass med Gina på hemmaplan, vi har börjat med apporteringen, det är ju en svag punkt för oss som poängmässigt är värd många poäng i tävlingen. Vi har gått framåt med träapporten, det är mindre lek vid gripandet och mindre tugg i samband med ingången, tugget kommer vid avlämningen.
Fria följet plogas och tränger det lite i och extra mycket vid vänstersvängen, men vi får jobba på det här ligger det också många poäng i potten :).

Nu ska vi rigga för barnkalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar