torsdag 13 december 2012

Lucia

Satt med förväntan i biostolarna i Folkets hus och väntade på Luciatåget.
Jag visste att sexan var först ut med ett traditionellt luciatåg med långa lucialinnen och de svenska hederliga luciasångerna och de var väldigt duktiga.
En del av eleverna spelade instrument och pojkarnas fina stämmor hördes också under hela uppträdandet.

Niorna var sen på tur med en Lucia SHOW.
De senaste fem åren har Överkalix nior fått stå för Luciafirandet och valt att göra en show av det och det har övergått till lite kortare klänningar och blandat med amerikanska låtar och de traditionella Luciasångerna.
På grund av påtryckningar och så har musikläraren i år valt att lyfta fram sexorna som får stå för det traditionella Luciatåget och niorna får stå för showen, så alla ska bli glada och nöjda...

Det var alldeles mörkt i "biosalen" när publiken gick för att sätta sig så man såg inte riktigt vem man satt bredvid, men man hörde ju en del...
Bland annat hur niorna alltid hade så korta klänningar och höga klackar på Lucia och att det inte passade sig, men det är ju en Luciashow, inget Luciatåg utan en show som niorna själva har fått planera som en del av skolgången.

Nåja, jag blev då alldeles varm i hjärtat då dessa fina elever från årskurs 9 kom fram genom gången och äntrade scenen framförde sin Luciashow <3.
De fixade den med sina låtar på engelska och den fina dansen som de som ville fick delta i och killarna fixade att spela instrumenten och Lucia styrde upp deras sång.

Matilda med sitt långa lite lockade hår och vita fina klänning, som inte alls var kort, snäv eller på något sätt "billig", hon var sååå himla vacker, min Matilda ♥....


2 kommentarer:

  1. Det låter som en super-show. Hade också velat se Matilda och de andra i klassen.

    SvaraRadera
  2. Låter som att de var jättefina & duktiga! Herregud vad en del ska klaga om allt..

    SvaraRadera