söndag 20 januari 2013

Andra ridhusträningen

gick bättre, planen var upplagd på facebook och ganska enkel att hålla sig till.

  • Position/frittfölj
  • Hopp över hinder
  • Inkallning
  • Platsliggning med andra hundar

Fria följet belönade jag med godis, var rädd att få en alldeles för "gasad" Gina som sen bara slarvade och stressade sig fram, jag fick jobba en del med henne, några snea sittande blev det?!
Gina klara bara av korta transportsträckor, vilket jag inte får glömma!!!
Jag vet inte om jag ska träna detta som första moment då det krävs stor koncentration av henne...

Hopp över hinder, hon hoppade så fort vi närmade oss hindret, inte alls bra :/.
Backade många steg och började med sitt-stanna-kvar och sen lite positionsövningar intill hindret varvat med något hopp.
Detta moment fick vi arbeta mest med idag, belöningen var kampleksak.
Till sist blev jag nöjd men den positiva energi var på reserven så vi satte oss på läktaren och chillade och kollade på alla andra duktiga hundekipage :)

Små tjejerna som tränar sin hundar i agility är så himla duktiga!!
Sen är det väldigt roligt att se att alla som är i ridhuset på söndagar har olika mål i sin hundträning och hundhållning, det är positivt!!!

Inkallningen gick bra och jag har lagt till ordet "fot" då hon närmar sig och vi fick många fina och raka avslut, men det gäller att backa och bara ha "sitt-stanna" och sen gå tillbaka till hunden.
Bra tempo har hon i allafall och jag stod still med fötterna alla gånger utom första då neg jag så fint och gick henne i rätt position omedvetet, men jag kom på mig själv...

Platsliggningen ett litet skräckmoment för mig då Flex aldrig låg avslappnat på platsliggningen :/
Vi började basic med kantplats med två andra hundar, ca 10 meters avstånd från den närmaste hunden och jag lämnade henne ca fem meter, hon låg och relativt avslappnat, en nöjd matte <3.

Det var kvällens hundträning och jag ser fram emot tisdagens träning då vi ska nöta postion och även stadga i sitt-stanna-kvar lite platsliggning och massa socialisering med massa andra olika hundar på mycket liten yta, perfekt träning!!!

Tack och Godnatt Gott folk!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar